امروزه تلفن های همراه به یکی از ابزارهای ضروری زندگی روزمره تبدیل شده است. اما گاهی اوقات ممکن است تلفن همراه شما به طور ناگهانی داغ شود و این مسئله نه تنها نگران کننده بلکه ممکن است خطرناک هم باشد. در این مقاله به بررسی دلایل داغ شدن گوشی موبایل و ارائه راهکارهایی برای جلوگیری از این مشکل می پردازیم.
چرا گوشی داغ میشود؟
تلفن های همراه به طور طبیعی در هنگام انجام برخی وظایف، حرارت تولید میکنند. با این حال، اگر متوجه شدید که تلفن شما به طور غیر عادی و نگران کننده داغ شده است، ممکن است مشکلی وجود داشته باشد. داغ شدن طولانی مدت تلفن می تواند باعث آسیب های دائمی شود که هزینه زیادی برای تعمیر آنها نیاز است.
کارکرد بیش از حد CPU
یکی از شایع ترین دلایل داغ شدن گوشی موبایل، کارکرد بیش از حد واحد پردازش مرکزی (CPU) است. اگر بار بیش از حد روی CPU شما باشد، سرعت آن افزایش یافته و در نتیجه حرارت بیشتری تولید می شود. یکی از دلایل رایج این مسئله، اجرای همزمان برنامه های زیاد است که میتواند باتری را هم سریع تر خالی کرده و دمای گوشی موبایل را افزایش دهد.
نور خورشید
حرارتی که از نور خورشید تولید میشود، میتواند به سرعت به داخل تلفن شما نفوذ کرده و اجزای داخلی را داغ کند. حتی در مدت زمان کوتاهی، قرار گرفتن تلفن همراه در معرض نور مستقیم خورشید میتواند مشکلات عملکردی مختلفی را به وجود آورد.
اپلیکیشن های پرمصرف
گاهی اوقات یک برنامه یا اپلیکیشن پرمصرف میتواند به تنهایی باعث داغ شدن گوشی موبایل شما شود، برنامه هایی مانند طراحی گرافیکی، واقعیت مجازی/ افزوده و استریم ویدیو با کیفیت بالا، از جمله برنامه هایی هستند که میتوانند حتی یک تلفن قوی را نیز بیش از حد گرم کند.
مشکلات تهویه
اگر سیستم تهویه تلفن شما دارای مشکلات فنی باشد یا مسدود شده باشد، دمای تلفن بالاتر خواهد رفت. مشکلات تهویه معمولاً توسط قاب های ضخیم و محکم، یا تجمع گرد و غبار در پورت ها و بلندگو ها ایجاد میشوند.
مشکلات باتری
باتری های قدیمی به مرور زمان خاصیت خود را از دست میدهند و نه تنها شارژ آن ها کاهش می یابد بلکه به راحتی داغ می شوند. هنگام استفاده سنگین یا گاهی در حین شارژ، باتری معیوب ممکن است بسیار گرم شود.
مشکلات سخت افزاری
مشکلات سخت افزاری مانند خراب شدن کابل شارژ یا دیگر مشکلات داخلی، مانند CPU یا GPU میتواند به داغ شدن گوشی موبایل منجر شود.
به روزرسانی نرمافزار
با اینکه این مشکل نادر است، اما باگ های نرم افزاری ناشی از به روزرسانی های نامناسب ممکن است باعث داغ شدن تلفن شوند. این مسئله معمولاً به دلیل یک نقص در سیستم عامل گوشی رخ میدهد که باعث میشود CPU سخت تر کار کند.
ویروس
ویروس ها به ویژه بدافزارها، می توانند باعث افزایش فعالیت CPU شوند که مستقیماً به داغ شدن گوشی منجر میشود. برخی از انواع بدافزارها، با ایجاد فرآیندهای پس زمینه اضافی، باعث افزایش دمای تلفن میشوند.
چرا گوشی من داغ میشود و شارژ باتری سریع خالی می شود؟
اگر تلفن شما هم داغ شده و هم شارژ باتری آن سریع خالی میشود، احتمالاً مشکلی در یکی از موارد زیر وجود دارد: استفاده از برنامه های زیاد، ضعیف بودن سیگنال، باز بودن برنامه های پسزمینه زیاد، مشکلات نرم افزاری یا مشکلات باتری.
چگونه تلفن خود را خنک کنیم؟
اگر تلفن شما خیلی داغ شده است، رفع آن با چند قدم ساده امکانپذیر است:
راه حل چیست؟
قبل از نگرانی، موارد زیر را انجام بدهید:
- قاب/کاور تلفن خود را بردارید
- ویژگی های غیرضروری مانند Wi-Fi یا بلوتوث را غیرفعال کنید
- همه برنامه های پسزمینه که استفاده نمیکنید را ببندید
- روشنایی و حجم صدا را کاهش دهید
- گوشی خود را از قرار دادن در معرض مستقیم نور خورشید دور کنید
- وظایف سنگین مانند استریم ویدیو یا بازی را محدود کنید
- قابلیت شارژ سریع را در صورت وجود غیرفعال کنید
- استفاده از شارژ های مطمئن مانند باسئوس این شارژ ها اغلب از تکنولوژی GaN استفاده می کنند که باعث کمترین آسیب به باتری شما می شود
روش های خنک نگه داشتن تلفن
کاهش دمای گوشی نیازمند رعایت اصولی مانند بررسی سخت افزار، تمیز کردن پورت ها و استفاده از روش های کاهش حرارت است. با گذشت زمان، پردازنده، باتری و GPU گوشی های قدیمی تر، حرارت بیشتری تولید می کنند زیرا باید بیشتر کار کنند. اما با اطمینان از تهویه مناسب و عدم بارگذاری بیش از حد، می توانید عمر مفید تلفن خود را افزایش دهید.
نتیجه گیری
با رعایت این نکات و راه حل ها، میتوانید از داغ شدن بیش از حد تلفن همراه خود جلوگیری کنید و عمر مفید آن را افزایش دهید. در صورتی که این روشها کارساز نبود، بهتر است از یک متخصص تعمیرات گوشی تلفن همراه کمک بگیرید تا مشکل را تشخیص داده و راهکار مناسب را به شما بدهد.